MARC details
000 -Návěští |
Řídící pole kódované 24B |
02205nam a2200517 i 4500 |
001 - Kontrolní číslo |
Řídící pole proměnné |
141627 |
003 - Identifikátor kontrolního čísla |
Řídící pole proměnné |
CZ PrSKC |
005 - Datum posledního zpracování |
Řídící pole 16B |
20201113133058.0 |
007 - Pole pevné délky pro fyzický popis |
Řídící pole kódované |
ta |
008 - Údaje pevné délky |
Řídící pole kódované 40B |
181025s2019 xr a e f 000 0 cze |
020 ## - ISBN |
ISBN |
9788027107735 |
Zpřesnění |
(brožováno) |
040 ## - Zdroj katalogizace-agentura |
Agentura původní katalogizace |
BOA001 |
Jazyk katalogizace |
cze |
Použitá pravidla popisu |
rda |
041 1# - Kód jazyka |
Kód jazyka textu/zvuku, mezititulků |
čeština |
Kód jazyka originálu |
angličtina |
044 ## - Kód země vydání/výroby |
Kód geografické oblasti/země |
Česko |
Kód ISO geografické oblasti/země |
Česko |
072 #7 - Kód předmětové kategorie - Konspekt |
Předmětová kategorie |
613 |
Název skupiny/kategorie konspektu |
Hygiena. Lidské zdraví |
Zdroj předmětové klasifikace |
Konspekt |
Číslo předmětové kategorie |
14 |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
613.26/.29 |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
616-08 |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
614.31 |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
613.2 |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
615.9:663/664 |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
0/9 |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
080 ## - MDT |
Klasifikační znak MDT |
(0.062) |
Idetifikátor vydání MDT |
MRF |
100 1# - Hlavní záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Brunning, Andy |
Číslo autoritního záznamu |
mzk20181017760 |
Kód role |
Autor |
(RLIN) |
69361 |
240 10 - Unifikovaný název |
Unifikovaný název |
Why does asparagus make your wee smell?. |
Jazyk díla |
Česky |
245 10 - Údaje o názvu |
Název |
Proč pláčeme při krájení cibule? : |
Další údaje o názvu |
plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla / |
Údaj o odpovědností, atd. |
Andy Brunning ; překlad: Petr Somogyi |
250 ## - Údaje o vydání |
Označení vydání |
První vydání |
264 #1 - Nakladatelské údaje, údaje o vytvoření díla a údaje o autorských právech |
Místo vydání, distribuce atd. |
Praha : |
Jméno nakladatele, distributora, atd. |
Grada Publishing, |
Datum vydání, distribuce, atd. |
2019 |
300 ## - Fyzický popis |
Rozsah |
152 stran : |
Další fyzické údaje |
ilustrace (převážně barevné) ; |
Rozměry |
17 x 20 cm |
336 ## - Typ obsahu |
Typ obsahu - termín |
text |
Typ obsahu - kód |
txt |
Zdroj |
rdacontent |
337 ## - Typ média |
Typ obsahu - termín |
bez média |
Typ obsahu - kód |
n |
Zdroj |
rdamedia |
338 ## - Typ nosiče |
Typ nosiče - termín |
svazek |
Typ nosiče - kód |
nc |
Zdroj |
rdacarrier |
500 ## - Všeobecná poznámka |
Text obecné poznámky |
Přeloženo z angličtiny |
504 ## - Poznámka o bibliografii |
Text poznámky o bibliografii,atd |
Obsahuje bibliografii |
520 ## - Anotace |
Anotace, atd. |
Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. |
Rozšířený text anotace |
Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických pojmů pomůže porozumět vzorcům a strukturám. |
650 04 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
potraviny |
Číslo autoritního záznamu |
ph115833 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
59757 |
Všeobecné zpřesnění |
terapeutické aspekty |
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
potraviny |
Číslo autoritního záznamu |
ph115833 |
Všeobecné zpřesnění |
terapeutické účinky |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
analýza potravin |
Číslo autoritního záznamu |
ph135544 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
racionální výživa |
Číslo autoritního záznamu |
ph124968 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
69363 |
650 07 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
toxikologie potravin |
Číslo autoritního záznamu |
ph561049 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
69364 |
650 04 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
všeobecnosti a zajímavosti |
Číslo autoritního záznamu |
ph116736 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
30484 |
650 09 - Vedlejší věcné záhlaví - věcné téma |
Věcné téma |
foodstuffs |
655 #4 - Rejstříkový termín - žánr/forma |
Žánr/forma či základní termín |
populárně-naučné publikace |
Číslo autoritního záznamu |
fd131864 |
Zdroj záhlaví nebo termínu |
Soubor věcných autorit Národní knihovny ČR |
(RLIN) |
30473 |
700 1# - Vedlejší záhlaví - osobní jméno autora |
Osobní jméno |
Somogyi, Petr |
Číslo autoritního záznamu |
jx20090604021 |
Kód role |
Překladatel |
(RLIN) |
69365 |
910 ## - Údaje o vlastníkovi jednotky (exempláře) |
Sigla vlastníka jednotky |
SVG502 - Městská knihovna Litomyšl |