Proč pláčeme při krájení cibule? :
Brunning, Andy
Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla / Andy Brunning ; překlad: Petr Somogyi - První vydání - 152 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 17 x 20 cm
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografii
Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických pojmů pomůže porozumět vzorcům a strukturám.
9788027107735
potraviny--terapeutické aspekty
potraviny--terapeutické účinky
analýza potravin
racionální výživa
toxikologie potravin
všeobecnosti a zajímavosti
foodstuffs
populárně-naučné publikace
613.26/.29 616-08 614.31 613.2 615.9:663/664 0/9 (0.062)
Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla / Andy Brunning ; překlad: Petr Somogyi - První vydání - 152 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 17 x 20 cm
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografii
Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických pojmů pomůže porozumět vzorcům a strukturám.
9788027107735
potraviny--terapeutické aspekty
potraviny--terapeutické účinky
analýza potravin
racionální výživa
toxikologie potravin
všeobecnosti a zajímavosti
foodstuffs
populárně-naučné publikace
613.26/.29 616-08 614.31 613.2 615.9:663/664 0/9 (0.062)