Proč pláčeme při krájení cibule? :

Brunning, Andy

Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla / Andy Brunning ; překlad: Petr Somogyi - První vydání - 152 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 17 x 20 cm

Přeloženo z angličtiny

Obsahuje bibliografii

Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických pojmů pomůže porozumět vzorcům a strukturám.

9788027107735


potraviny--terapeutické aspekty
potraviny--terapeutické účinky
analýza potravin
racionální výživa
toxikologie potravin
všeobecnosti a zajímavosti
foodstuffs


populárně-naučné publikace

613.26/.29 616-08 614.31 613.2 615.9:663/664 0/9 (0.062)

Powered by Koha