000 02205nam a2200517 i 4500
001 141627
003 CZ PrSKC
005 20201113133058.0
007 ta
008 181025s2019 xr a e f 000 0 cze
020 _a9788027107735
_q(brožováno)
040 _aBOA001
_bcze
_erda
041 1 _acze
_heng
044 _axr
_cCZ
072 7 _a613
_xHygiena. Lidské zdraví
_2Konspekt
_914
080 _a613.26/.29
_2MRF
080 _a616-08
_2MRF
080 _a614.31
_2MRF
080 _a613.2
_2MRF
080 _a615.9:663/664
_2MRF
080 _a0/9
_2MRF
080 _a(0.062)
_2MRF
100 1 _aBrunning, Andy
_7mzk20181017760
_4aut
_969361
240 1 0 _aWhy does asparagus make your wee smell?.
_lČesky
245 1 0 _aProč pláčeme při krájení cibule? :
_bplus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla /
_cAndy Brunning ; překlad: Petr Somogyi
250 _aPrvní vydání
264 1 _aPraha :
_bGrada Publishing,
_c2019
300 _a152 stran :
_bilustrace (převážně barevné) ;
_c17 x 20 cm
336 _atext
_btxt
_2rdacontent
337 _abez média
_bn
_2rdamedia
338 _asvazek
_bnc
_2rdacarrier
500 _aPřeloženo z angličtiny
504 _aObsahuje bibliografii
520 _aPublikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou.
_bVěnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických pojmů pomůže porozumět vzorcům a strukturám.
650 0 4 _apotraviny
_7ph115833
_2czenas
_959757
_xterapeutické aspekty
650 0 7 _apotraviny
_7ph115833
_xterapeutické účinky
_2czenas
650 0 7 _aanalýza potravin
_7ph135544
_2czenas
650 0 7 _aracionální výživa
_7ph124968
_2czenas
_969363
650 0 7 _atoxikologie potravin
_7ph561049
_2czenas
_969364
650 0 4 _avšeobecnosti a zajímavosti
_7ph116736
_2czenas
_930484
650 0 9 _afoodstuffs
655 4 _apopulárně-naučné publikace
_7fd131864
_2czenas
_930473
700 1 _aSomogyi, Petr
_7jx20090604021
_4trl
_969365
910 _aSVG502
999 _d141627